Inregistreaza-Te Acum

Login

Pierdut Parola

Pierdut parola? Vă rugăm să introduceți adresa de e-mail. Veți primi un link și va crea o nouă parolă prin e-mail.

Captcha Click pe imagine pentru a actualiza captcha .

Adăugați întrebare

Trebuie sa te autentifici pentru a pune întrebări.

Login

Inregistreaza-Te Acum

register content/ trebuie editat

Locurile de aterizare pe Marte pentru misiunea NASA din 2020 până la ultimele trei

Votarea s-a încheiat și rezultatele sunt înscrise. Lista locurilor în care următorul rover NASA al Marte, care urmează să fie lansat în 2020, ar putea ateriza a fost redusă la trei: craterul Jezero, rămășițele uscate ale unui lac antic; Northeast Syrtis, care găzduia izvoarele termale; și Columbia Hills, explorate anterior de roverul Spirit al NASA.

În timpul unui atelier de trei zile desfășurat în California, au fost prezentate și votate opt locuri de aterizare diferite. Aceste opțiuni au fost deja reduse din cele 30 de potențiale site-uri identificate în 2015.

Accentul misiunii Marte 2020 a NASA este căutarea semnelor de viață, punând în același timp terenul pentru viitoarele misiuni de returnare a probelor pe Pământ. Aducerea înapoi a suvenirurilor de pe Marte va fi dificilă și costisitoare, așa că NASA trebuie să se asigure că aleg cea mai bună locație din care să le colecteze.

Topul listei scurte în acest moment este craterul Jezero, care a găzduit un lac de mărimea lacului Winnipeg din Canada. Este posibil ca microbii să fi trăit acolo în perioadele umede din istoria lui Jezero și cercetătorii speră că semnele lor sunt păstrate undeva lângă suprafață.

Locul al doilea a fost pentru Northeast Syrtis, care obișnuia să fie încălzită de activitatea vulcanică. Acest lucru a creat izvoare termale care au curs la suprafață și au topit gheața acolo. Northeast Syrtis are un teren stratificat, care a înregistrat interacțiunile dintre apă și minerale de-a lungul anilor. De asemenea, poate conține biosemnături din istoria marțiană timpurie.

Al treilea și ultimul loc din lista scurtă s-a îndreptat spre Columbia Hills, chiar dacă a ajuns pe locul cinci în votul popular. Votarea atelierului a fost doar consultativă, astfel încât oamenii de știință și inginerii proiectului NASA ar putea acorda prioritate altor site-uri.

Roverul Spirit descoperise anterior că izvoarele termale curgeau și în Columbia Hills, făcându-l o altă zonă în care viața ar fi putut exista și ar fi fost păstrată.

„Aveam o mulțime de opțiuni foarte bune, așa că nu ne-am putea înșela cu niciuna dintre ele”, spune Tanya Harrison de la Universitatea de Stat din Arizona.

Acestea fiind spuse, a fost surprinsă de faptul că Columbia Hills au fost ridicate pe listă. Motivele care stau la baza acestei decizii nu au fost încă dezvăluite. „Trimitem o navă spațială de 2,5 miliarde de dolari pe Marte. Pentru a obține cel mai mult bang pentru dolarul nostru, ar trebui să mergem undeva unde nu am mai fost niciodată înainte ”, spune Harrison.
 

Despre Vali

Lasă un răspuns