Inregistreaza-Te Acum

Login

Pierdut Parola

Pierdut parola? Vă rugăm să introduceți adresa de e-mail. Veți primi un link și va crea o nouă parolă prin e-mail.

Captcha Click pe imagine pentru a actualiza captcha .

Adăugați întrebare

Trebuie sa te autentifici pentru a pune întrebări.

Login

Inregistreaza-Te Acum

register content/ trebuie editat

Sunt mașinile electrice mai bune pentru mediu?

Beneficiul major al mașinilor electrice este contribuția pe care o pot aduce la îmbunătățirea calității aerului în orașe. Fără țevi de evacuare, mașinile electrice pure nu produc emisii de dioxid de carbon atunci când conduc. Aceasta reduce considerabil poluarea aerului. Pur și simplu, mașinile electrice ne oferă străzi mai curate, făcând orașele noastre un loc mai bun pentru pietoni și bicicliști. Peste un an, doar o mașină electrică pe drumuri poate economisi în medie 1,5 milioane de grame de CO2. Este echivalentul a patru zboruri dus-întors de la Londra la Barcelona.

Toată țara din spatele mașinilor electrice

Potrivit primarului Londrei, transportul rutier reprezintă aproximativ jumătate din poluarea aerului din capitală. Nu este de mirare că guvernul britanic și consiliile locale vor să accelereze numărul de mașini electrice pe drumuri. Guvernul Marii Britanii și-a stabilit un obiectiv ca vânzarea mașinilor pe benzină și diesel să fie interzisă până în 2040.

Mașinile electrice pot ajuta, de asemenea, la poluarea fonică, în special în orașele în care viteza este în general redusă. Deoarece mașinile sunt mult mai silențioase decât vehiculele convenționale, conducerea electrică creează un mediu mai liniștit pentru noi toți.

Comparați singur o mașină electrică cu benzină

Institutul de Știință și Tehnologie din Luxemburg a pus la punct un instrument fabulos pentru a vă ajuta să comparați impactul general asupra mediului al mașinilor electrice față de mașinile cu motor cu combustie internă (ICE). Scopul principal este de a permite utilizatorilor să înțeleagă de ce, cum și în ce cazuri electro-mobilitatea funcționează efectiv conform imaginii sale verzi, prin reducerea emisiilor pe km de la omologul său pe bază de combustibili fosili. Un al doilea obiectiv este de a arăta în ce condiții vehiculele electrice pot „contracarica”: ce se întâmplă atunci când dimensiunea bateriei se schimbă? sau mixul de electricitate de fundal? durata de viață a bateriei? Dar condițiile de iarnă care afectează performanțele bateriei?

Despre Vali

Lasă un răspuns